7 Μαΐου 2013

Αλμυρές συνταγές - Ζυμαροσπανακόπιτα

Συνταγές για εργαζόμενες νοικοκυρές
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. 



Υλικά
  • 800 gr σπανάκι, πλυμένο, κομμένο και στραγγισμένο καλά
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3 και 1/2 φλιτζάνια φαρίνα
  • αλάτι - πιπέρι - λάδι
Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι και τ' αφήνουμε να κρυώσουν. 
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά, μαζί και τη φαρίνα και τα ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολλα. Τη λαδώνουμε με πινέλο και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου