18 Μαΐου 2013

Συνταγή για "Αρνάκι στο φούρνο"


Υλικά
  • ένα αρνίσιο μπούτι περίπου 2 κιλά
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • δενδρολίβανο κλωναράκια
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση

Με μυτερό μαχαίρι τρυπάμε σε βάθος το κρέας με την κατεύθυνση του κόκαλου (όχι κάθετα). Με τον τρόπο αυτό κόβονται διάφορες ίνες και το κρέας μαλακώνει. 
Παίρνουμε τις φέτες τα σκόρδα και τα μπήγουμε στις τρύπες. Από πάνω απλώνουμε τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι και το ψήνουμε σε φούρνο για 3 ώρες περίπου. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περιχύνουμε μερικές φορές το κρέας με τους χυμούς του.
Χρησιμοποιούμε στο τέλος κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας. Σερβίρουμε με πατάτες και καροτάκια ποσέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου